Vecka 7 vs Vecka 17

08 Jul, 2011 - 12:35 ♡ Vardag
Vecka 7 vs Vecka 17 (16+2). Som ni ser så har det ju i alla fall hänt något dom senaste 3 månaderna sen jag upptäckte att jag var gravid. Känns ganska konstigt att ha en mage, och trots att det inte är sådär jättestor än så tycker jag det är svårt att veta vad man ska ha för kläder på sej. Jag är van att ha tajta kläder och det går ju inte så bra nu och jag har lagt undan massvis med kläder jag inte kan ha längre, särskilt byxor. Använder bara klänningar nu (eller mjukisbyxor hemma), men resterande klädproblem får lösa sej till hösten.

Nära brytningsgränsen

06 Jul, 2011 - 10:20 ♡ Familjen, Träning & hälsa, Vardag
Det går så jävla dåligt för oss nu. Känns som att det är så nära brytningsgränsen som det går att komma.
 
För det första så har det varit otroligt stressigt med flytten, plugget och sommaren mitt i allt. Det finns alldeles för mycket måsten och alldeles för lite tid. Men så är livet.
 
För det andra så har graviditeten hittills varit så otroligt ångerfylld, och den lär vara det MINST till efter ultraljudet då jag vet mer säkert att allt är okej. Många berättar innan man blir gravid att det kommer bli jobbigt med illamående, foglossningar, ryggsmärtor, huvudvärk, trötthet osv osv. Jag har hittills varit skonad från allt detta men INGEN har berättat om vilken ångest man känner. Kan jag äta det här? Kan jag färga håret? Är det farligt med myggolja? Kan barn sova med täcke eller ska man ha sovpåse för att risken för plötsligt spädbarnsdöd ska bli mindre? Varför sparkar det inte än? Lever ens barnet? Man slutar aldrig fundera, inte för en sekund.
 
För det tredje så gick bilen sönder igår. Eller rättare sagt så “small” ett av däcken (vet egentligen inte vad som hände). Vi har ju förstås reservdäck men då hade Markus “glömt” att lägga in fälgkorset i bilen då vi köpte ny bil och var tvungen att ringa service, typ mitt i natten. Kostnad för byta av bildäck – 1800 kronor. WHAT?! Jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta. Samtidigt upptäckte han att vi bör byta alla sommardäck direkt då dom på insidan blivit helt nedslitna. Kostnad för 4 nya sommardäck – 4400 kronor. Med andra ord så har vi på ett dygn förlorat 6200 kronor på biljäveln, varav kostnaden för bildäcksbytet känns så jävla onödig. Och jag är en ond människa som ger Markus skulden, men seriöst… hur kan man glömma att packa in det viktigaste i bilen?! Okej, men han har lärt sej något av detta. En dyr erfarenhet, skulle man kunna kalla det.
 
Såna här saker tär på en, och ändå är det bara en bråkdel av allt jag känner och allt som händer. Jag gråter knappt längre, jag orkar inte. Orkar knappt vara arg längre, för det har jag varit så det räcker senaste månaderna. Förutom att det är jobbigt personligt så tär det ju på relationen mellan mej och Markus. Motgångar motgångar motgångar. Det är svårt att hålla skenet uppe men vi försöker så gott det går. Det hjälper ju inte precis att han jobbar sjukt mycket heller, och nästan aldrig är hemma.
 
Snälla låt det vara över snart. Orkar inte mycket längre.

Speldosa

04 Jul, 2011 - 12:17 ♡ Shopping till barnen, Vardag
Köpte en sån här liten speldosa idag. Nu när bebisen kanske kan höra utanför magen så kan man ju börja spela lite för den redan nu, så den får något ljud att känna sej trygg med förutom våra röster. Ska försöka vänja bort Markus att kalla den Bulle också. Bulle låter ju som ja… en kanelbulle typ?! Men efter ultraludet kanske vi får veta om det är en pojke eller flicka, så då får h*n kanske ett namn redan då?
 
Det är förresten bara 9 dagar kvar till ultraljudet nu. Som vi längtar ♥