BB-väska

31 Dec, 2013 - 12:48 ♡ Vardag
Packade BB-väskan lite nyss. La egentligen bara ner dom första kläderna samt lite kläder och hygienprylar till mej själv och sånt där. Känns inte som att man behöver så mycket mer till bebisen i alla fall, man får ju allt på sjukhuset, allt från blöjor till kläder. Men just med kläderna så känner jag ändå att jag vill ha med mina egna, sjukhuskläderna brukar ju inte vara så fina ;) Med Milo var vi ju dessutom tvungna att stanna på sjukhuset i fyra dagar så det behövs några ombyten om det blir likadant nu. Insåg även att jag inte har en enda pyjamas till lillan, så det måste vi hinna införskaffa. Hur som helst så är sjukhuset ganska centralt och nära hem så skulle vi glömma något får Markus bara åka hem och hämta.
 
Är inte samma sak med besöksrestriktioner här som hemma i Sverige, kanske beror på att magsjuka inte är en risk på samma sätt som hemma. Alla är välkomna på besökstiderna och familjen är välkomna när som helst. Inte för att jag tror att jag kommer vilja ha en massa besök på sjukhuset ändå men vill ju såklart att Milo ska kunna komma och hälsa på :)
 
Kan inte fatta att det bara är 19 dagar kvar. Jag känner mej så himla nervös redan nu och kan knappt sova på nätterna för att jag är så spänd över vad som ska komma. Men ett 2014-barn blir det ju med allra största säkerhet, och efter idag får hon faktiskt komma när som helst. Jag är nog så redo man kan bli och ju längre tiden går desto mer nervös kommer jag bli.

Årsresumé 2013

30 Dec, 2013 - 15:54 ♡ Familjen, Tankar, Vardag, Österrike
Ojj, jag vet knappt var jag ska börja. Vilket år det varit! Utan tvekan ett av dom mest händelserika och mentalt ansträngande åren någonsin, på gott och ont!
 
Det började i Januari, då vi bodde i Umeå och efter alla motgångar bestämde oss för att flytta till Österrike. Det är något vi pratat om flera gånger men då var vi verkligen i botten och kände att det kunde verkligen inte bli sämre. Så vi flyttade. Min familj var inte det minsta stöttande i detta beslut och det var nog det jobbigaste med själva flytten, i övrigt kändes beslutet helt rätt!
I Februari flyttade vi alltså hit till Österrike. Vi möttes av fantastiska vårvinterdagar och redan i slutet av Mars kom den (enligt mej) första sommarvärmen. Härligt värre för en sommarälskare som jag, och det jag saknar minst med Sverige är helt klart mörkret och den långa vintern! Och trots att jag nästan bott här ett år nu så kan jag inte sluta förundras över hur vackert det är, inga bilder kan göra detta rättvisa.

Sommaren spenderades med en nyfunnen vän, Desiree (mer känd som Desi här på bloggen) och vi åkte till Italien ett par gånger, spenderade tid på stränder och gjorde det bästa av sommaren trots brist på papporna (Desi är ensamstående och Markus jobbade hela sommaren). Utan Desi denna sommar tror jag att jag flyttat hem till Sverige faktiskt, då boendesituationen var så extremt jobbig och jag helst inte velat vara hemma alls. 


Och på tal om boendesituationen. Vi bor ju i ett tvåfamiljshus med svärfamiljen på nedervåningen, och när vi flyttade hit bodde både Markus kusin samt svägerskan på "våran" våning vilket gjorde att vi inte kunde starta med renoveringen utan var tvungen att dela nedervåningen med alla. Kusinen flyttade TILL SLUT i juni (så vi kunde börja med kök/vardagsrum) men svägerskan flyttade inte förrän i november så det är inte förrän nu i slutet på året som vi börjar få lägenheten klar här uppe. Hur som helst så var det extremt jobbigt mentalt att dela kök och liv med en hel annan familj, inte för att jag inte tycker om dom men vi fick helt enkelt inget privatliv alls och jag höll på att bli tokig och var irriterad konstant. Kändes som att alla la sej i hur jag uppfostrade Milo, jag kunde inte ens laga mat när jag ville för att jag var tvungen att ta hänsyn till alla andra. Ingen frihet alls. När jag lämnade Österrike för 3 veckor i Sverige i slutet av Juli var jag ganska slut. Less på att inte ha något hem och på att bo som vi gjorde. Skämdes över hur Milo hade det och jag längtade efter att laga mat i mitt eget kök. Minns hur jag verkligen gruvade mej över att åka tillbaka efter dom underbara veckorna hemma i Piteå. Hade jag vetat när jag flyttade till Österrike att allt skulle ta sådan tid hade jag nog INTE flyttat.
 
Hur som helst, när jag kom tillbaka från Sverige möttes jag av världens överraskning då både kök, vardagsrum och Milos rum var färdigt. Så himla underbart, och från den dagen har jag trivts betydligt bättre här i Österrike och irritationen som fanns tidigare mellan mej och svärfamiljen är borta och nu funkar det hur bra som helst trots att vi fortfarande delar badrum och tvättstuga på nedervåningen.  


Ett av dom tyngsta besluten när vi bestämde oss för att flytta hit var att sälja våra Ragdolls som vi ägde. Det var såååå jobbigt och jag saknar dom fortfarande. Men kan inte tänka mej att leva utan katt så hem till oss flyttade Maya, världens mysigaste Devon Rex som blivit en viktig del av familjen. Snällare katt har jag aldrig träffat, Milo får i princip göra vad som helst med henne och ändå är hon honom så tillgiven! 


Vi blev ju även gravida detta år, en lillasyster i magen som vi får möta om några veckor och det längtar vi förstås till :) Hur det ska gå med en bebis och en tvååring är ju såklart osett, men på något vänster ska man väl klara av det också. 

Det tråkigaste som hände i år var ju att svärfar blev sjuk och gick bort. 19 November åkte han in på sjukhus och vi trodde det bara var något lindrigt och att han skulle få komma hem igen samma dag, men istället upptäckte läkarna en stor tumör på levern som inte gick att operera bort och inte kunde man bromsa sjukdomsförloppet heller. Det var en extremt tuff månad för oss alla, och 19 December gick han bort. Det är fortfarande ofattbart och jag är så ledsen över att Milo inte kommer att minnas honom även om jag är tacksam över tiden dom faktiskt hann få tillsammans.  
 
Jag tror väldigt mycket på ödet och att det var ödet att vi flyttade hit, fick spendera sista året med svärfar och dessutom att vi finns här för svärmor nu. 

Förberedelser

29 Dec, 2013 - 10:38 ♡ Vardag
Idag är det prick 3 veckor kvar till BF, så egentligen kan hon ju komma när som helst nu. Var på kontroll i måndags och hon hade enligt deras beräkningar lagt på sej 0,5 kg på 2 veckor så det kanske inte blir någon minibebis ändå! Oroar mej en hel del inför förlossningen, är en annan sak att vara här i Österrike än hemma i trygga Sverige. Vet inte så mycket om hur själva förlossningen här går till, men lustgas har dom i alla fall inte. Milos förlossning klarade jag utan smärtlindring men det säjer ju ingenting om hur denna förlossning kommer att bli. Får helt enkelt ta det som det kommer.
 
Har i alla fall börjat förbereda lite här hemma inför lillans ankomst. Städar, kokar nappar, tvättar bebiskläder och fixar lite sånt där annat nödvändigt. Idag bäddade jag vaggan också, så mysigt att någon snart kommer att ligga där i :)
 

När rutinerna kraschar

28 Dec, 2013 - 11:58 ♡ Vardag
Jag är en riktigt rutinmänniska. Vill att det mesta ska vara planerat, att saker ligger på sin rätta plats, är noga med att få i mej bra och regelbundna måltider och att få nog med sömn. Senaste månaden har varit kaos och det känns som att den där stabila vardagen har totalkraschat. Milo sover dåligt och jag kommer inte ens ihåg hur många veckor sen det var han sov middag i sin egen säng. Måltiderna har bestått av det vi haft hemma, även om det bara blivit makaroner och tomatsås. Det ligger saker överallt och jag orkar inte ta tag i att rensa allt så att det blir någon ordning här hemma. Och sömn? Vad är det egentligen?
 
Nu är det dock nog. Kan inte känna mej så här maktlös, trött och färdig på alla plan. Måste börja någonstans så att detta kaos är borta innan bebisen kommer, för då lär det ju bli ännu mer upp och ner på rutinerna. 
 

Grattis och God Jul till mej själv

27 Dec, 2013 - 19:26 ♡ Shopping, Vardag
Önskade mej bara pengar i födelsedagspresent och julklapp, för att kunna köpa en iPad. Tänkte att det kunde vara praktiskt nu i samband med spädbarnstiden, kommande flygresor och sånt där. Dessutom fattas den i min Apple-samling :P Valde mellan en Air och en Mini men valde till slut en Air då jag känner att större skärm är värt det när jag vill se serier och sånt. Kommer inte få hem den förrän om 2 veckor, men den som väntar på nåt gott :)

Veckan som gått

27 Dec, 2013 - 16:17 ♡ Familjen, Vardag
Nu är jag tillbaka på bloggen igen efter en veckas "jullov". På grund av omständigheterna med allt vad det innebär (var bland annat begravning i måndags) samt att mamma och Simon varit här så har jag helt enkelt inte prioriterat bloggen. Hur som helst så har den här julen ändå blivit något att minnas och jag är så himla glad över det! Milo har varit glad, vi har umgåtts, ätit julmat, öppnat paket och sånt där annat som hör julen till. Idag åkte mamma och Simon hem och det är såklart tråkigt men vi har annat roligt att vänta på, bara några veckor till så är bebisen här :)  
 
Hoppas eran jul också varit fin! Nu funderar jag på att ta tag i julgranen som barrar alldeles för mycket! 
 

Äntligen är dom här!

22 Dec, 2013 - 08:33 ♡ Familjen, Vardag
Nu är mamma och brorsan äntligen här :) Milo är såklart överlycklig och sover i princip ingenting men han har såklart rätt i att ta vara på tiden medan dom är här. Vi har hunnit julhandla, varit ute på promenad och som ni ser bakat litegrann. Kan inte fatta att det bara är två dagar kvar till julafton, december har minst sagt bara försvunnit. Idag är det dessutom endast 4 veckor kvar till bf och jag börjar känna mej lite nervös... 

Sorg

21 Dec, 2013 - 15:49 ♡ Familjen, Vardag
 
Igår var det min födelsedag men blev inte mycket till firande då svärfar tyvärr somnade in kvällen innan :( Svårt att greppa, kan bara inte förstå att han aldrig kommer att komma hem igen. Livet kan vara så oförutsägbart, det gäller att ta vara på tiden och uppskatta det man har ♥

Surrealistisk verklighet just nu...

19 Dec, 2013 - 16:12 ♡ Familjen, Vardag
Nu känner jag att det är dags att förklara litegrann varför det varit så tomt här. Men det är svårt att förklara något så orättvist och hemskt som det som sker just nu. Att se dom man älskar plågas och må dåligt gör så ont i hjärtat! Önskar det fanns någonting jag kunde göra för att hjälpa men jag känner mej så maktlös. Svärfar har cancer och bara ett par dagar kvar att leva. Det kom så hastigt, från en dag till en annan så vändas allting upp och ner. Vissa dagar har det varit bättre men vissa dagar har det varit sämre och just nu är det väldigt kritiskt. 
 
Extra tråkigt att det händer så här till jul, födelsedagar och inför bebisens ankomst. Men samtidigt känns det som ödet att vi flyttade hit, fick vara med honom så mycket det här året och Milo har verkligen gett honom så mycket energi nu på slutet! Dom kommer nog inte få träffas mer, Milo och hans Opa. Nu är han så dålig och vi vill inte att Milo ska se honom så. Jag har själv aldrig upplevt någon sjukdom på så nära håll och det är så fruktansvärt. Att se en stor och stark människa bli så skör, se hur livet sakta försvinner längre bort...

Finner inte fler ord. 

Hästskor

17 Dec, 2013 - 11:22 ♡ Recept & bak, Vardag
Eftersom att jag äntligen har sirap så kunde jag baka mina favoritjulkakor - hästskor! Doftade ljuvligt i hela köket och dom är så himla goda och jag får så mycket minnen från jul då jag var liten. Skulle dock behöva lite besök då det verkligen inte går åt något fika alls i detta hushåll! Allt jag bakat hittills är i princip orört. Så får helt enkelt hoppas att jag får lite besök på min födelsedag på fredag i alla fall, annars får jag skänka allt till svärföräldrarna på nedervåningen :P

En heldag ute!

16 Dec, 2013 - 20:00 ♡ Vardag
Vilken underbar dag det varit idag! Har suttit ute i solen i bara linne och sugit in D-vitaminer, så himla härligt! Älskar verkligen klimatet här, har inte saknat minusgrader och snö det minsta lilla. Visst vore det kul om det var lite snö nån gång för Milos skull men i framtiden när vi vill åka slalom och liknande så bor vi ju trots allt i alperna och snö finns det gott om högre upp på bergen ;) Men bara det här med att slippa klä på sej hundra lager när man går, slippa skrapa bilrutorna varje dag eller frysa ihjäl när man ska ut med bilen - allt det är så skönt!
 
Menmen, vi är alla olika och jag är verkligen ingen vintermänniska. Hur som helst, förutom det underbara vädret och en sjukt glad son så har jag fått en lite tidig julklapp/födelsedagspresent (fyller ju år på fredag) - nämligen ett renskinn :) Fick mej ett gott skratt när jag öppnade paketet, det var verkligen så oväntat. Men passande att sitta ute och sola på idag. Fick även sirap, så nu blir det mer bak! Tack pappa och Helena :)

Bountykulor

14 Dec, 2013 - 10:56 ♡ Recept & bak, Vardag
Sist vi bakade så hade jag dåligt tålamod, men jag försökte mej på det igen och denna gången gick det faktiskt bättre. Vi gjorde bountykulor och måste säja att vårat samarbete var super, Milo kastade bollarna i chokladen och jag skötte resten. När jag tittade bort så norpade han en boll innan chokladen stelnat och hann såklart bli choklad överallt, men det är väl sånt man får räkna med :P Det är världens godaste och enklaste julgodis, i alla fall om man är en kokosälskare som jag!
 

BOUNTYKULOR


INGREDIENSER:
(ca 4 personer)
200g kokos
100g smör
200g florsocker
5tsk vaniljsocker
2 msk mjölk

300g choklad


SÅ HÄR GÖR DU:

1. Blanda ihop alla ingredienser.
2. Rulla till små kulor och lägg i frysen.
3. När de stelnat ordentligt, doppa i smält choklad.

Förvara i kyl eller frys.

Sjukhusbesök

14 Dec, 2013 - 07:16 ♡ Vardag
Igår spenderade vi halva dagen på sjukhuset. CTG, ultraljud, urinprov och blodprov. Visade sej att bebisen mådde bra och inga avvikelser fanns förutom att hon är onormalt liten då. Enligt deras beräkningar på ultraljudet så väger hon nu 1800 g (v 35) och går hon upp som vanligt så kommer hon inte alls få skrämmande låg födelsevikt så det känns bra :) Men vi ska dit om 10 dagar för att se så hon växer som hon ska. 
Fick paket av mamma igår och där hade hon skickat med lite bebiskläder som vi köpt begagnat och som hon hämtat åt oss. Bland annat dessa två klänningar. Lite väl somriga för februari kanske men ändå hur söta som helst :) 

Inte så bra besök hos BM

12 Dec, 2013 - 19:39 ♡ Vardag
Idag var jag alltså hos barnmorskan och besöket gick väl mindre bra skulle man kunna säja. Det jag skrev igår om oron över att det skulle vara en jättebebis visade sej vara precis tvärtom - en alldeles för liten bebis. Så nästa vecka måste jag till sjukhuset på en specialkontroll och se så att hon får någon näring från moderkakan och hur som helst så måste tillväxten kontrolleras minst varannan vecka. Är det så att hon inte växer som hon ska måste förlossningen sättas igång tidigare. Måste dessutom vara extra uppmärksam på att hon sparkar och rör sej som hon ska.
 
Hur nojjig tror ni att jag är nu då? Nu ska jag gå runt och vara orolig att hon inte får någon näring och kanske helt plötsligt slutar röra sej. Menmen, Milo var ju inte heller så jättestor så eventuellt kan det ju bero på att jag helt enkelt får små bebisar. Både mamma och svärmor har också fått små babiesar så det är väl genetiskt, det får vi väl hoppas på i alla fall :) Vi får helt enkelt se nästa vecka.

Vecka 35

11 Dec, 2013 - 14:06 ♡ Vardag
Nu är jag i vecka 35 och det är bara 40 dagar kvar till bf. Mår fortfarande oförskämt bra och känner mej precis som vanligt fast med en kula som är lite ivägen förstås :P Har extremt mycket sammandragningar men har haft det sen mitten av graviditeten ungefär. Är ju inte precis en lugn vardag med en 2-åring samtidigt så det blir ju mycket bära och mycket plocka och tvätta och ja... en helt annan vardag helt enkelt :)
 
Är mycket mer nervös inför förlossningen än förra gången då jag bara "äh, tar det som det kommer" och det gick ju så himla bra förutom krystvärkarna som jag veeeerkligen gruvar mej över nu när jag vet hur det känns. Vet att det bara handlar om en halvtimme ungefär men det är den halvtimmen som jag verkligen inte vill uppleva. Oroar mej även att bebisen är gigantisk, hon sparkar nämligen så otroligt hårt och ibland kan det till och med göra ont, något som jag aldrig upplevde med Milo som var väldigt lugn i magen. Men morgon ska jag till barnmorskan så får nog veta både vikt- och längdstatus då!

O Tannenbaum

10 Dec, 2013 - 08:40 ♡ Vardag
Åh, julgranen är så himla fin! Svårt att få på bild med alla ljusen men den är så himla stor och buskig och ser nästan ut som en plastgran fast det är en äkta. Så att välja ut rätt gran lyckades Markus riktigt bra med! Var tvungen att möblera om lite här hemma för att den är så gigantisk och tar väldigt stor plats i våran inte så jättestora lägenhet men det blev bra till slut :) Klapparna kommer vi inte lägga dit förrän på julaftonsmorgon, har en tvååring här hemma som garanterat inte skulle kunna hålla händerna i styr! Får se om det går att hänga upp allt godis i julgranen också eller om han kommer norpa dom också, återstår att se! 

Så lyyycklig!!!

09 Dec, 2013 - 19:23 ♡ Vardag
Mitt i allt elände så säjer mamma att hon och brorsan kommer hit nästa fredag, på min födelsedag, och stannar över jul. Jag gråter av lycka och jag kan inte tänka mej något som kommer mer lägligt! Har ju gruvat mej så enormt mycket inför jul och trott att jag och Milo ska måsta vara ensamma, inte känt lust att laga någon julmat eller ens julpynta men nu kom julkänslan tillbaka igen :D
 
Egentligen skulle det vara en överraskning, det har tydligen varit planerat redan sen september och alla har vetat utom jag och jag har verkligen inte haft en aning! Kommer bli så himla mysigt och jag längtar ihjäl mej! Är ju bara 11 dagar kvar tills dom kommer hit! Åh, finner inte ord ♥
 
Ursäkta mitt missbruk av utropstecken men jag är bara så himla glad! Nu ska jag hjälpa Markus att dekorera julgranen vi fixat hem idag, det är nog den vackraste julgran jag någonsin haft. Bad Markus hitta en disneygran och det gjorde han minsann, större än våran lägenhet typ men ändå fin ;)

Förra julen i Myrheden. Ingen kan göra lika julmysigt som min mamma men det kommer bli en fin jul ändå :)
 

Den här julkänslan

08 Dec, 2013 - 11:50 ♡ Vardag
Försöker mitt bästa att skapa julstämning här hemma. Jag och svärmor har pysslat ihop en dörrkrans (kanske inte världens finaste men...), vi bakar, lyssnar på julmusik, har massor med tända ljus och allt som hör till. Trots det så vilar en tung stämning över hela huset som inte går att undvika, mer om det senare! 
 
Häromdagen köpte jag en Amaryllis, för att julstjärnor är ju väldigt giftiga för djur och Maya äter i princip allt hon får tag i! Men tji fick jag för tydligen är Amaryllis precis lika giftiga. Nåväl, för försöka ha lite koll på henne och hittills verkar hon lämna den ifred i alla fall men får se när den slår ut ifall hon blir mer sugen. Det är för övrigt den enda levande växt vi har i vårt hem just nu. Det här med blommor är inte min grej alltså, nu gillar jag ju att ha färska örter och kryddor hemma men just nu är det brist även på det. Får bli ett projekt att lösa efter jul. 

Vad ger er rätt att klanka ner på en människa?

06 Dec, 2013 - 12:00 ♡ Tankar, Vardag
Jag blir dagligen chockad över hur människor beter sej, framför allt över internet! Det är som att folk tror att bara för att det är ord på en dataskärm så kan man skriva precis vad som helst. Men bakom en annan dataskärm så sitter det en verklig person med verkliga känslor, en person som måste läsa dessa ord och leva med detta näthat.

Framför allt på sociala medier förekommer detta, t ex när Paul Walker dog och folk på twitter skrev saker som "Döden tog fel Walker" och syftade alltså på Kevin Walker i idol. Vad är ni för människor som skriver såna saker?! Vad fan är era problem?! Att ha en åsikt är en sak men när man kritiserar en person så finns det faktiskt gränser! För att fortsätta prata om Kevin, han är bara en kille som tycker om att sjunga och ställde upp i Idol. Han har kommit så långt för att majoriteten av den svenska befolkningen faktiskt röstat på honom, och därför förtjänar han mer än väl att stå i finalen ikväll. Uppenbarligen är det många som tycker annorlunda, men som sagt - majoriteten avgör! Det är ju dessutom inte i Kevins makt, det är ju svenska folkets som röstar och han är nog bara glad att han hamnat i finalen såklart! En glädje som säkert är blandad med andra känslor han måste tackla när han dagligen möter allt hat, främst på nätet men även offentligt. Tänk på vad ni säjer och skriver, för även offentliga personer är bara människor.

Eller för att prata om Fotballfrue, en väldigt känd norsk bloggerska som precis fött barn. 4 dagar efter förlossningen la hon upp denna bild på sin Instagram. Läser man igenom kommentarerna så kan man hitta vaaaad som helst, bland annat att hon är en dålig förebild som får andra tjejer att känna sej tjocka. Men hallå?! Återigen, vad är erat problemet? Om smala personer får er att känna er tjocka så är det ju bara ett problem som sitter i erat huvud! Det är ju inte så att Fotballfrue skrivit "Haha, era tjockisar! Kolla vad smal jag är efter min förlossning!". Det enda hon skrivit är typ "4 dagar efter förlossning", och jag tycker personligen att hon ser smashing ut och ser inga som helst problem med det? För är det någon lag på att man måste ha hängmage och 10 kg övervikt direkt efter en förlossning? Hade hon haft det och lagt ut en bild hade hon för övrigt garanterat blivit hyllad för att hon vågat visa sin kropp, men nu när hon lägger ut en bild på sin assnygga kropp så får hon påhopp utan dess like.
 
Jag kan fortsätta i evigheter, för detta näthat är något som man möter dagligen och jag blir ärligt talat skrämd och ledsen av det! Har så många så lite att göra att det enda som är intressant är att sitta och skriva personliga påhopp till personer som dessutom verkar vara så fina och genuina människor och som verkligen inte förtjänar detta hat? 

När Nikolaus kom

06 Dec, 2013 - 08:55 ♡ Storebror, Vardag, Österrike
Igårkväll fick Milo till uppdrag att ställa ut sin stövel på balkongen till Nikolaus. Det här är en tradition som jag inte känner till men Nikolaus är i alla fall ett helgon i katolska kyrkan och har sin festdag 6 December. Han helgonförklarades just för sin givmildhet (därav gåvorna) och jag tror att det är från honom som amerikanska Santa Claus kommer ifrån (Sankt Nikolaus). Barnen här ställer en stövel utanför dörren på kvällen och på morgonen när dom vaknar är den fylld med diverse sötsaker om dom varit snälla under året.
 
Om dom däremot inte varit snälla kommer Krampus istället, en slags djävulslik följeslagare till Nikolaus. Här klär folk ut sej till Krampus (så här) och dom är så sjuuuukt äckliga, inte en historia jag kommer skrämma Milo med i alla fall! 

Hur som helst, när Milo vaknade imorse så gick han ju direkt för att kolla om Nikolaus varit här och det hade han förstås! Nu har Milo så mycket godis att jag inte riktigt vet vad vi ska göra med allt, han får nämligen väldigt sällan godis och jag och Markus kommer även vi få vääääldigt stora problem att äta upp allt själva så vi får väl hoppas på mycket besök. Förutom att Milo varit snäll så hade även jag och Markus varit snälla och även vi fick en påse med gåvor från Nikolaus, har dock inte öppnat dom ännu. Måste vänta tills Milo somnat, har redan varit tvungen att gömma undan allt godis för honom! 
I hans lilla stövel rymdes ju inte så mycket. 
Ganska nöjd kille :) 
Som sagt... sötsaker så det räcker OCH blir över. Ser ni Krampus-brödet? 
Ännu mer. 
Roar sej med gåvorna. 

Kors i taket!

05 Dec, 2013 - 11:49 ♡ Recept & bak, Vardag
Alltså kors i taket! Gissa vem som bakade IGEN igår (dock utan barn). Strax efter jag skrivit inlägget igår så ringde posten på dörren och det var ingen annan än post-Inge (vår brevbärare) som kom med en tidig julklapp/inflyttningspresent från Markus Oma. Nämligen en köksmaskin! Jag har aldrig ägt en köksmaskin i hela mitt liv så det var ju superkul och jag var ju såklart tvungen att testa den, men väntade tills Milo somnat.
 
Gjorde saffransbullar (efter detta recept). Dom var finare igår när dom var nybakta men orkade inte ta någon bild och efter att ha legat i en plastpåse och trängts hela natten så ser dom som ni ser lite knöliga ut! Men det är insidan som räknas, och goda är dom! 
Skulle egentligen behöva åka och handla nu på eftermiddagen men jag är verkligen inte det minsta sugen. Har sovit riktigt dåligt inatt, för det första så kom jag sent i säng på grund av bakandet och för det andra så har Milo sovit riktigt dåligt och vaknat en miljon gånger ungefär och redan vid 5-tiden tyckte han att det var morgon och ville komma upp och mysa. Det är tur att han är gullig och att man förlåter honom snabbt ;)

Att baka med småbarn

04 Dec, 2013 - 14:08 ♡ Storebror, Vardag
Jag är verkligen ingen bakare. Jag gillar inte att baka och jag gillar inte att fika. Hur som helst, nu när Markus börjat jobba igen så måste jag ju hitta på saker med Milo och tänkte att vi kunde baka kakor tillsammans. Det gick jättebra, alltså Milo skötte sej exemplariskt, var jätteduktig på att ta ut med mått och tyckte det var jättekul! Jag däremot tyckte inte det var lika kul ;) Dåligt med plats, dåligt recept och Milo tog alla mina saker! Det får man väl räkna med när man bakar med småbarn men i slutändan så blev det i princip inga kakor alls utan jag lät Milo leka istället, så lite nytta fick vi väl ut av det ändå!
 
Men nu tror jag vi har bakat färdigt tillsammans för denna julen. Resten av baket sköter jag nog själv när han somnat och Milo får baka med sin Oma istället ;) 

Lite deppigt

03 Dec, 2013 - 09:29 ♡ Vardag
Idag blir det en ofrivillig innedag då lilleman åkt på hög feber och inte alls är pigg. Tråkigt då det är Markus sista lediga dag innan han börjar om och jobba igen. Usch, känns så himla trist att veta att det kommer en lång period när vi knappt kommer se honom, men förhoppningsvis kan han få liiite bättre arbetstider nu.
 
Har fortfarande inte bakat, som jag sagt att jag ska göra en miljon gånger nu. Känner bara ingen lust mitt i allt just nu. Julkänslan är inte sådär jättehög och jag tvivlar på att den kommer bli det heller. Just nu vet jag knappt om det blir något julfirande alls då svärfar fortfarande är på sjukhus och vet inte om han ens får komma hem på julafton. Och Markus jobbar så eventuellt blir det bara jag och Milo hemma på julafton. Jippie liksom! Bara tanken att jag och Milo ska sitta här ensamma och öppna julklappar... ja... ni hör ju själva hur kul det låter. Var inte meningen att det här skulle bli ett deppigt inlägg men nu blev det så ändå. 
Lilla sjuklingen

Hjärtegryn barnmössor

02 Dec, 2013 - 11:11 ♡ Vardag
Som ni säkert vet så syr och säljer jag tillsammans med mamma mössor och dregglisar. Tänkte berätta att vi numera har en Facebook-sida där det kommer upp nyheter såsom nya tyger och kanske även någon tävling framöver :) Ni får jättegärna gilla sidan här, bjuda in era vänner och dela vidare. Allra gladast blir vi ju förstås om ni vill beställa något också, perfekt julklapp ju ;) 
Tygerna vi har inne just nu. Syr mössorna på beställning, med eller utan fleecefoder inuti. 

Adventsmorgon

01 Dec, 2013 - 08:43 ♡ Vardag
Så här har våran morgon sett ut. Det är alltid något speciellt med första advent och få tända det första ljuset i adventsljusstaken och sätta på en julig playlist på Spotify. Idag hade jag tänkt försöka mej på att göra lussekatter och sen på eftermiddagen ska vi på julmarknad i Villach. Så blir nog en mysig dag :) 

Follow on Bloglovin Follow on Pinterest Follow on Pinterst