Mors dag

31 Maj, 2015 - 09:08 ♡ Familjen, Vardag
Det bästa med att vara mamma är ju just det där att få vara mamma till dessa två underbaringar. Livet vore väldigt grått utan dom, för tänk så mycket skratt och tokigheter dom bjuder på varje dag. Idag fick dom dessutom extra pluspoäng i kanten när dom bjöd på sovmorgon och frukost. Kan hända att pappan i familjen hade något med det att göra också, men man lever som man lär :)
 
Nu ska jag iväg och jobba. Regnet öser ner som vanligt men det känns som att man börjar bli van vid det här laget. Maj 2015 = bara regn. Hoppas på att sommaren blir bättre! Ha en underbar mors dag alla fina mammor där ute ♥ 
FIck ett par teckningar av Milo också. Bland annat detta porträtt av mej, slående likt eller hur? 

Den där McQueen

30 Maj, 2015 - 20:19 ♡ Storebror, Vardag
På tal om Bilar. Milo fick en t-shirt med Blixten McQueen på av sin mormor förra veckan. En t-shirt som han bar på förskolan och sedan vägrade ta av sej vid läggdags. Han fick sova i den och sedan skulle han bestämt ha samma t-shirt igen dagen efter. Vid frukosten föreslog jag att han skulle ta av den så han inte spillde gröt på den men han vägrade. Vad tror ni hände? Jo, han spillde såklart gröt på den så den åkte direkt i tvättkorgen. 
 
Milo grät hysteriskt i EN TIMME. Vet inte hur många gånger han upprepade "Jag vill ha Blixten McQueen-tröjan idag på förskolan" men jag skulle gissa på... 200 gånger... och jag överdriver INTE. Lika många gånger (minus en) sa jag pedagogiskt att jag förstår att han vill det men det går inte för den måste vi tvätta men han kan få ha den imorgon igen. Och den där sista gången efter en timmes hysteriskt gråtande kanske jag sa några mindre pedagogiska ord men till slut blev det en annan tröja ändå. Och han överlevde dagen på förskolan utan Blixten McQueen-tröjan, kan ni tänka er? 
The one and only Blixten McQueen. En bil som kan framkalla extremt mycket känslor hos en 3,5-åring.
Allt ifrån glädje och eufori till ilska och besvikelse. 

Andas lite

30 Maj, 2015 - 20:09 ♡ Storebror, Vardag
En hektisk vecka går mot sitt slut. Jag och Markus har gått om varandra hela veckan och det har blivit sena hämtningar på förskolan. Att hämta barnen vid 6-tiden känns riktigt ångestladdat. Barnen är alltid ensamma då jag hämtar dom och innan vi är hemma är det redan läggdags så hinner knappt träffa dom. Mår dessutom dålgit över att förskolefröknarna måste stanna så sent när alla andra barn redan gått hem. Men samtidigt, det är ju deras jobb lika mycket som mitt jobb är mitt. Dessutom verkar ju inte barnen må dåligt över att få så mycket uppmärksamhet och mys den sista stunden efter dom andra gått hem. Måste försöka släppa den där ångesten.
 
Förutom att det varit en tuff vecka i allmänhet så är jag fortfarande utan telefon (dag 6) och det är sjuuukt frustrerande. Hade jag vetat att det skulle ta längre än tre dagar (som dom lovade) så hade jag ju hellre hämtat den i butik i Luleå. Nåväl, det är lätt att vara efterklokt. Har förhoppningar om att den kommer på måndag i alla fall. Har dessutom varit sjuk i 1,5 vecka. Ont i halsen, snorig och allmänt dålig i kroppen. 
 
 
Men från och med nu kan det ju bara bli bättre. Som sagt tidigare - en hektisk vecka går mot sitt slut! Idag har jag och mamma i alla fall stått och sålt mössor och lite annat på loppis, det var trevligt :D Trots att vi shoppade ganska bra själva på loppisen så gick vi ändå hem med en extraslant i fickan så det var ju en riktigt lyckad dag :) Efter loppisen kände jag att jag behövde kvalitetstid med barnen så vi gick och köpte glass, sen gick vi och handlade och lagade mat. Sen såg vi Bilar. Eller faktiskt så valde Milo Bilar 2 idag. Grymt tur att det finns två så man kan få liiiite variation i alla fall ;)

Bästa vännerna

28 Maj, 2015 - 20:35 ♡ Katterna, Storebror, Vardag

Snygga krukor från Clas Ohlson

27 Maj, 2015 - 08:43 ♡ Hem & inredning, Vardag, Vill ha
Ramlade över dessa snygga krukor från Clas Ohlson häromdagen. Riktigt bra pris och jag tänker att dom skulle vara snygga att ha ute på altan. Har inte riktigt fattat att vi kommer att bo i hus om en dryg månad! Känns inte som att vi är nära en flytt alltså. Har skaffat oss några flyttlådor men det är ungefär så långt vi kommit ;) 
 
Nåväl, fortfarande 35 dagar kvar

Att vara utan telefon

26 Maj, 2015 - 21:27 ♡ Vardag
Igår var jag och familjen till Luleå för att få kostnadsförslag på lagning av mobiltelefonen. Fick veta att det skulle ta två dagar att få en ny och i så fall skulle jag behöva åka tillbaka till Luleå då för att hämta den nya telefonen. Eller lämna in min gamla och få den nya skickad på posten. Blev det sistnämnda då jag inte har tid att åka till Luleå en gång till i veckan. 
 
Nu är jag inne på dag två utan mobiltelefon och jag kan ju meddela er att det är minsann inte lätt. Att vara utan Instagram och Facebook är en sak men det är massor med andra problem som uppkommer, t ex: 
 
1. Jag vet aldrig vad klockan är. 
2. Jag kan inte ställa väckarklocka på morgonen.
3. Jag har inte mitt jobbschema tillgängligt. 
4. Jag har inte mitt träningsschema tillgängligt. 
5. Jag har inget mobilt bank-id. 
6. Jag vet inte om jag fått paket att hämta då jag inte får några sms-avier. 
 
Och det största problemet av ALLA - jag kan inte enkelt få kontakt med folk! Jag kan inte ringa till någon och ingen kan ringa till mej. Man är så van att alltid vara tillgänglig på telefon, mejl, facebook och whatsapp. Men nu får alla får snällt vänta på att min arbetsdag är över och nå mej då. Eller komma på jobbet och prata med mej helt enkelt. Om det är något viktigt alltså... 
 
Jag tänkte först att det kanske kan vara nyttigt att vara utan telefon ett tag men sanningen är den att det går inte att vara utan mobiltelefon (eller går gör det ju uppenbarligen men inte utan problem) i vardagen. Man använder telefonen till allt, inte bara nöje utan till alla vardagliga ärenden också. 
 
Och jag ska klara mej några dagar till utan, mest troligt kommer den nya på torsdag (senast fredag). Men så galet beroende man är av telefonen alltså, det är inte klokt!
 
Hur som helst, om det blir tyst här på bloggen några dagar så beror det mest troligt på att jag ligger och hyperventilerar av abstinens någonstans. 

Vad som händer på ett år

23 Maj, 2015 - 18:47 ♡ Familjen, Lillasyster, Storebror, Vardag

Var tvungen att jämföra bilderna med bilder från ganska precis ett år sen. Arya har såklart förändrats en hel del - förutom att hon växt ganska mycket har hon fått 6 tänder, bruna ögon istället för blå/gröna och lite mer hår. Lika söt nu som då :) 
Milo har inte förändrats lika mycket förstås men det märks ju ändå stor skillnad när man jämför mellan bilderna. 3,5 år är han snart, stora killen! På längden har det hänt en hel del, tycker att han senaste månaderna bara knakat till i längden.

Syster och bror

23 Maj, 2015 - 17:39 ♡ Familjen, Lillasyster, Storebror, Vardag
Idag har jag jobbat ett par timmar och extraknäckt som paprika (det var glädjefyllt medn svettigt för er som undrar). Sen har vi bara varit hemma resten av dagen. Skickade iväg Markus att köpa flyttkartonger och svarta sopsäckar och hade tänkt börja rensa inför flytten. Men jag har så himla svårt att kasta saker eller ens sälja på loppis. Samlade till exempel ihop ett gäng barnfiltar (har typ en miljon) men det är som att varenda filt har ett minne invävt och det hela slutade med en nostalgitripp i filtminnen. 
 
Sen kom jag på hur viktigt det är med minnen så har precis knäppt lite nya bilder för att framkalla och ge till släkten. Alltså man kan verkligen inte tro att detta är mina skapelser med tanke på hur himla fina dom är? ;)

En framtida familjemedlem

21 Maj, 2015 - 12:51 ♡ Katterna, Vardag
Har varit sugen på en vit Devon i fleeera år, ändå sedan kattutställningen med Charlie 2011. Fotade ju till och med denna vackra kisse då jag var där. Men hittills har jag inte funnit den rätta, förrän nu då.  
Är hon inte det ljuvligaste ni sett, lilla Hedvig? :) 

Besiktningen!

20 Maj, 2015 - 21:36 ♡ Huset, Vardag
Vi har ju besiktat huset idag! Har varit lite nervös innan men det gick så bra det kunde gå. Inga överraskningar överhuvudtaget så det känns ju skönt :) Dom få saker som behöver åtgärdas kommer att åtgärdas innan vi flyttar in, precis som det var avtalat om innan. Kändes väldigt skumt att gå in i huset idag, å ena sidan är det ju inte vårat hus ännu men om en dryg månad så är det ju vårat hus. Känns skönt att bara kunna flytta in utan att behöva fixa något alls. Självklart har vi saker som ska åtgärdas smakmässigt för att få det till "vårat", tapeter som ska bytas osv men ingenting som behöver fixas på momangen. 
Och inflyttningsdatum blir 1 juli - endast 41 dagar kvar alltså. Känns väldigt pirrigt men är väldigt mycket att tänka på. Det är allt ifrån försäkringsfunderingar, till vilken tv-leverantör vi ska välja och hur tusan vi ska ta oss till våra jobb nu i början? Vi har ju nämligen bara en bil just nu. Kommer hur som helst att behöva en ordentlig bil men hade tänkt klara oss i alla fall över sommarne. Nåväl, det mesta brukar lösa sej till slut! Är ju inte alltför långt att cykla och dessutom går det ju bussar. 
 
Alltså vilken sommar det kommer att bli :D

Inspiration till Milos rum

20 Maj, 2015 - 15:40 ♡ Hem & inredning, Huset, Storebror, Vardag
Det blir mycket surfande på inredningssidor just nu. Jag är som alla vet inte sådär jätteintresserad av just inredning, lägger hellre pengar på viktigare saker som träningsskor eller nåt ;) Men det är klart att även jag blir lite inredningssugen när jag snart har massor av ytor att styra över!
 
Har är en liten inspiration till Milos rum. Ena sekunden känner jag att det kan vara kul med ett färgtema och just idag känner jag för mint, gult och grått. Men nästa sekund tänker jag att det är ju roligare med massor av färger i ett barnrum, kan ju inte välja bara några färger och begränsa mej till det! Svårt det där!

Räkna till 10 för man ska inte gråta över prylar...

18 Maj, 2015 - 14:27 ♡ Vardag
1... 2... 3... 4... 5... 6... 7... 8... 9... 10... 
 

Toppenhelg!

18 Maj, 2015 - 08:46 ♡ Vardag
Åh, vad jag längtat till den här helgen! I lördags var det äntligen dags för Idas fruhippa! Hon överraskades på morgonen och blev väckt av en man i motorcykelutstyrsel (utan att veta vem), fick en packlista som hon skulle packa på en viss tid och sen fick hon åka med motorcykel till havsbadet. Där väntade vi på henne :D
 
Sen blev det gocart där Ida lämpligt nog vann hela allt... fast egentligen lät vi ju henne vinna... eller? ;) Vem som förlorade behöver vi inte prata om. Sen var det lite olika uppdrag innan vi åt vi lunch på Skeppet. Drack lite bubbel på stranden och sen fick Ida att spela in en låt :D Sjukt duktig! Sen vidare till Renön där det blev middag, lekar, badtunna och Singstar. När tjejerna skulle ut på krogen valde jag att fara hem då jag jobbade igår. Men sjukt kul kväll hur som helst och jag tror att Ida var nöjd!
 
Kan ju säja att jag inte var i form att jobba igårkväll, stängning dessutom! Men det gick ändå bra även om det var rätt skönt att få gå hem och lägga sej sen! Idag är jag ledig, ska gå och säja upp lägenheten sen och sen ska jag och barnen gå till parken tänkte vi :) 

Tack :D

14 Maj, 2015 - 09:28 ♡ Huset, Vardag
Tack för alla grattishälsningar! Det känns verkligen sjukt bra! Bara det här att gå från 87  till 160 m² kommer ju bli en ganska stor skillnad. Och sen en gård på det. Dessutom verkar området jättetrevligt och bor tydligen mycket barn där. Det är nära till skola, förskola, affär osv. Kommer ju förstås att behöva en till bil då vi flyttar utanför stan men det hade vi ju räknat med hur som helst. 

Inflyttning blir i slutet av juli. Kunde ha fått tillträde tidigare men både jag och Markus jobbar som allra mest i juli så passade inte riktigt med flytt då. Men slutet av juli blir ändå jättebra ändå och jag tror och hoppas att 2,5 månad kommer att gå riktigt snabbt :) 

Husägare!

13 Maj, 2015 - 18:57 ♡ Huset, Vardag
Nu är kontraktet påskrivet och får äntligen dela med mej av denna underbara nyhet - vi har köpt hus! Efter en vecka med en spännande budgivning med ett dramatiskt avslut så blev huset vi förälskade oss i vårat. Känns underbart! 
 
Jag kan knappt tro att det är sant och måste nypa mej i armen gång på gång. Vilken sommar det kommer att bli! Har laddat med skumpa och ostkrokar så när Markus kommer hem ikväll blir det firande! Wihooo! Är så glad :D

Mäklarens bilder

Nu börjar det rulla

12 Maj, 2015 - 21:07 ♡ Familjen, Jobb, Vardag
Känns som att jag börjar komma in i det här livet med familj och jobb lite mer nu. Har varit en tuff omställning och jag har fortfarande lite svårt att vara ifrån barnen så mycket men det börjar ändå gå lättare. Men imorgon är jag ledig och fick även en extra dag hemma idag med barnen då det blivit något fel på mitt jobbschema. Men gjorde inte så mycket, har inte fått mycket sömn senaste nätterna då Arya varit sjuk. Hon verkar då frisk och kry igen nu så hoppas inte att natten bjuder på bakslag. 
 
Imorgon hoppas jag på fint väder så vi kan vara ute hela dagen! 
Älskar älskar älskar er!

Home is where the heart is

12 Maj, 2015 - 12:37 ♡ Familjen, Vardag
Jag och Markus firade 7 år tillsammans i söndags. Eller... firade och firade. Ehh... jag glömde faktiskt av det om jag ska vara ärlig. Men till mitt försvar så brukar vi faktiskt inte fira den dagen, räcker att fira bröllopsdagen. Hur som helst så hade Markus inte glömt bort det och imponerade med halsbandet nedan. Så fint ♥ 
Inte bara är det ett världens finaste halsband utan det är även specialbeställt med hjärtat i Piteå. Alltså hur fint? Perfekt storlek är det också, väldigt nätt och diskret. Lär ju aldrig ta av mej det! Älskade älskade Piteå! 

Det blir inte alltid som man tänkt sej

10 Maj, 2015 - 13:52 ♡ Vardag
I helgen har både jag och Markus varit lediga. Tror det är enda helgen på hela sommaren som vi är lediga två dagar tillsammans. Igår bytte vi däck på bilen och hade en trevlig dag hos pappa och Helena. På kvällen skulle vi se film och bara mysa på men blev avbrutna då Arya kräktes ner hela sängen.
 
Hon fick sova i våran säng och sen har det varit lugnt hela natten och hela dagen och hon har varit pigg och ätit precis som vanligt så vi tänkte att hon bara ätit något dåligt igår. Så vi gjorde oss redo för att fara på djurens dag hela familjen, och när vi kört halva vägen så kräks hon igen i bilen. Så det slutade med att jag och Arya stannade hemma och Markus och Milo åkte på djurens dag. Dom verkar ha haft en riktigt fin dag i alla fall och Arya har mest sovit så jag har fått en hel del gjort här hemma istället. Men visst är det synd när det inte blir som man tänkt sej? Nu ska jag i alla fall iväg och jobba några timmar och sen får vi se vad kvällen har att erbjuda! 
Dagens mellanmål

Recension på Aldrig Vila-produkterna

10 Maj, 2015 - 09:17 ♡ Kost & näring, Träning & hälsa, Vardag
Kände att det var dags att recensera produkterna från Aldrig Vila. Nu har jag testat dom i 1,5 vecka och tror jag har hittat två favoriter jag inte kommer byta bort i första laget. Riktigt goda båda två! 
AV Whey Banana Toffee
Den smakar på allvar Banana Skids och är utan tvekan det godaste protein jag någonsin druckit! Har inte den här äckliga bismaken som många protein brukar ha och jag längtar till varje dryck! Känns som att frukostovanan med o'boy är tillbaka, fast som en god vana - och dessutom ännu godare ;) Jag har även testat blanda med kaffe och det blir en extra god smaksatt latte. GOTT!!

Måste testa Strawberry Milkshake också (dock inte i kaffet)! 
AV BCAA Pear Slushie
Och ja, här har vi då Pear Slushie aka Piggellin. Är den verkligen så god? Svar: ja. 
Första gången jag blandade den så råkade jag göra den alldeles för koncentrerad och då smakade den aaaalldeles för sött till och med för mej. Men blandar man ut den ordentligt med mycken vatten är den riktigt riktigt god och även här längtar jag till varje portion. Kommer bli perfekt att göra Piggellin av i sommar!
 
 
Båda dessa produkter är väldigt söta så perfekt om man gillar sött så får dom full pott ;) 

If it's meant to be, it will be.

09 Maj, 2015 - 19:03 ♡ Hem & inredning, Vardag
Vi har budat på ett hus. Ett hus som vi båda kände när vi klev in genom dörren att "här ska vi bo". Nu är det några till budgivare med i budgivningen och ytterligare intressenter samt en extrainsatt visning på måndag men jag kan inte låta bli att hoppas ändå. Vill verkligen inte hoppas för mycket men det känns så himla rätt.
 
Försöker tänka på att det är ödet. If it's meant to be, it will be. Och förlorar vi budgivningen så är det förmodligen någon mening med det också, typ superläskiga grannar, spöken eller så är det något annat drömhus som väntar på oss. 
 
Men trots det, kan ni hålla tummarna för oss lite extra mycket just nu? ;)

Till små fötter

09 Maj, 2015 - 17:48 ♡ Lillasyster, Shopping till barnen, Vardag
Alltså små skor måste ju vara bland det sötaste som finns :D Igår fick jag hem skorna ovan till Arya och jag tror att det kommer traskas många små steg i dessa ♥

Att passa tider

07 Maj, 2015 - 07:21 ♡ Familjen, Jobb, Träning & hälsa, Vardag
Barnen sov till 06.30 idag! Minns inte sist dom sov så länge så vi fick typ en chock! Bara att fixa sej iordning, kasta i sej en snabb frukost och sedan köra med barnen till förskolan. Jag jobbar långdag idag och hade även tänkt handla lite efter jobbet så det blir nog sent innan jag kommer hem ikväll. Jag kämpar fortfarande med att komma in i det här jobbarlivet, tycker det här med att passa tider och uppskatta hur lång tid saker tar är väldigt svårt.
 
Hinner jag träna innan jobbet? 
Hur lång tid tar det att klä på barnen/lämna på förskolan och komma sej till jobbet? 
Vad gör man om dom har en trotsig dag och allting tar dubbelt så lång tid? 

Det är ett stort stressmoment för mej med tider. Jag vill hinna alldeles för mycket på alldeles för lite tid och bara det här att veta att jag har massor med tider att passa efter varandra blir extra jobbigt. Och ja, jag vet att det är en vanlig vardag för dom flesta men jag är inte van det här. Det tar nog ett tag att anpassa sej och jag måste prioritera vad som är viktigast för att inte krascha helt. Nu måste jag skynda mej till förskola och jobb osv!

När en dålig dag vänds till en bra dag

06 Maj, 2015 - 18:15 ♡ Vardag
Alltså vilken dag! Började med en morgon i kaos där barnen var riktigt jobbiga och ville inte samarbeta överhuvudtaget. Var i alla fall tvungen att tvätta och lyckades istället få error på tvättmaskinen och låsa in alla kläder vilket ledde till ett evigt springande fram och tillbaka till tvättstugan som är i ett annat hus, detta med två barn som INTE ville följa med. Inte så kul. Till slut fick jag upp luckan igen men då var tvättiden redan slut så hann inte tvätta någon tvätt. Milo hann kissa ner sej två gånger i hela kaoset, varav en gång utomhus och det blev han såklart jätteledsen över. Trotsiga barnen tyckte även att det var jättekul att ha matkrig till lunch och dessutom var det inte aktuellt att sova middag vilket ledde till övertrötta barn = Milo gråter för allt och Arya blir världens klumpeduns och slår sej i allt. Mycket tårar idag med andra ord. Mitt i allt så kommer det dessutom en tjej och ska köpa mössor och jag fick skämmas över kaoset här hemma. Förutom det så har jag ringt, mejlat och chattat med olika personer om en lön som skulle kommit för en månad sen men som inte kommit. Så grymt irriterande. Andra jobbet ringde och frågade om jag kunde jobba men jag tackade nej och fick såklart ångest sen över att jag tackade nej. Och till råga på allt så har jag nog magkatarr och mår inte så bra helt enkelt. Hoppas medicinen hjälper.
 
Hur som helst - sedan vände det. Fick besked om att lönen kommer in på kontot imorgon. Sen var vi och kollade på ett hus som vi blev förälskade i, fast det var lite långt bort så kändes det bara helt rätt. Och jag hoppas ödet vill att vi får det huset! Håll tummarna! 
 
Nu lagar Markus salamipaj och barnen är glada och nöjda igen. När dom somnat blir det senaste GoT och sen kommer vi nog somna gott ikväll :) 

Skalkläder

06 Maj, 2015 - 12:41 ♡ Shopping till barnen, Vardag
 Nu har jag testat massvis av billiga märken på regn- och skalkläder men jag är less på blöta barn och särskilt Milo som leker så mycket ute behöver ordentliga kläder. Och när han börjar på storbarnsavdelningen till hösten lär dom ju vara ute ännu mer så kände att det var dags för en uppgradering nu. Så nu klickade jag hem både skalbyxor och skalvantar till båda barnen från PoP och hoppas att dom ska hålla torrt! Någon som testat dessa och kan intyga om att dom är bra? 

Och när jag väl var inne på hemsidan kunde jag förstås inte hålla fingrarna i styr. Så det blev en glassig klänning till Arya och första nattlinnet. Så himla fina och härliga färger, kommer bli perfekt i sommar :D 

En uppdatering

02 Maj, 2015 - 14:50 ♡ Familjen, Vardag
Valborgs firades i Myrheden där Milo fascinerades av majbrasan och blev bortskämd med alldeles för mycket gottigheter av sin mormor. Vi åkte hem igår på förmiddagen då brorsan låst ut sej ur sin lägenhet och behövde extranycklar. Hade egentligen tänkt stanna lite längre men jag var ändå så extremt trött så det var nog bäst att vi åkte medan jag var körduglig för det är ju inte bra att köra bil när man är för trött. 
Idag har vi varit på kalas hos Vera som fyllde hela 4 år! Milo såg man knappt skymten av då han var i sitt esse och lekte tillsammans med alla andra barnen och Arya var riktigt nöjd och glad trots att hon sovit dåligt senaste dagarna (och nätterna). Så det blev en riktigt lyckad dag idag också :) På tal om den sistnämnda så gissar jag att det är tänder på gång för hennes del. Hon kommer inte till ro då hon ska sova och dregglar dessutom vilket hon normalt inte gör. Men nu somnade hon i alla fall i vagnen på vägen hem från kalaset och sover än. Får se om det blir en sen och jobbig nattning ikväll istället då :S

Det var väl det jag hade att uppdatera om just nu. Snart börjar en ny vecka vilket innebär en hel del jobb och lite husvisningar :) 

Follow on Bloglovin Follow on Pinterest Follow on Pinterst