Kvinnokropp

17 Aug, 2017 - 08:59 ♡ Vardag
Fyndade en skyltdocka på Köp & Sälj. 
 
Sambon och barnen var ju inte lika övertygad om skönheten och tyckte att jag skulle ta på den lite kläder för "den är ju naaaaken". Jag tycker att den är vacker som den är. Kvinnokroppar alltså ♥
 
Ps: Jag kanske eventuellt har lite skevt kroppsideal. 

Strävan

16 Aug, 2017 - 19:21 ♡ Tankar, Vardag
Jag är aldrig riktigt nöjd, strävar alltid efter någonting mer
Min mamma tycker att jag borde gå i terapi. För att jag flyttat så mycket, börjat plugga, hoppat av, gift mig, flyttat igen, jobbat, köpt hus, separet, flyttat, sålt huset, sagt om mig från jobbet, börjat plugga, träffat en ny kille, flyttat igen... för att bara nämna några. 
 
Jag tror inte att det är en sak jag behöver gå i terapi för. 
 
Jag vägrar leva i ett äktenskap som varken ger eller tar. Jag vill inte studera till någonting som jag inte känner är rätt. Jag vill inte jobba på ett ställe där jag inte trivs och inte får utvecklas. Jag vill inte bo på en plats som inte känns som hemma. 
 
Om jag bara varit nöjd med det jag haft, tror ni då att jag varit där jag är nu? 
 
Jag har fortfarande en lång väg kvar på min historia. Jag vill så mycket mer. Jag vill utvecklas, jag vill se vad jag kan göra, jag vill lära mig nya saker, jag vill upptäcka nya saker, jag vill misslyckas och jag vill lyckas. 
 
Det handlar inte om att vara missnöjd där jag är. Det handlar om att det alltid går att vara bättre. 

Be gentle with yourself

10 Aug, 2017 - 20:19 ♡ Familjen, Jobb, Tankar, Vardag
 
Två val jag tog före sommaren. 

1. Barnen ska få ha sommarlov. 
2. Jag jobbar hemifrån på deltid. 

Två val som inte riktigt klickade. Har känt mig otillräcklig på jobbet och har känt mig otillräcklig som mamma och som sambo. Inte kunnat göra något av det riktigt helhjärtat. Ångest över att inte göra nog bra ifrån mig på jobbet och ångest över att inte vara helt närvarande för familjen. Nu ligger jag här i sängen med gråten i halsen och känner att det hela har varit så överväldigande och jag känner att jag underpresterat på alla plan vilket inte alls var tanken... 
 
Tänkte att jag skulle jobba två hela dagar per vecka och ledig resten men det blev inte riktigt så. Har egentligen behövt vara tillgänglig konstant under hela perioden, alltid nåbar. Småfix hit och dit, aldrig riktigt "ledig". Visst har jag kunnat vara iväg och bada och umgås med barnen, hänga på stugan och liknande. Men oftast har det funnits tider att passa, mail att svara på under tiden osv. 
 
Hade kanske varit okej om jag känt att det jag gjort varit bra nog. Men det känns tvärtom. Som sagt, otillräckligt och inte helhjärtat. 
 
Men det är ju lätt att vara efterklok och jag försöker intala mig själv att jag faktiskt gjort det jag kunnat.