Gold Sneakers

28 Feb, 2017 - 17:51 ♡ Shopping, Vardag
Jag ♥ guld om det nu är någon som missat det. Eftersom att jag varit hemma med sjuka barn i en vecka och dessutom blev sjuk själv i förrgår så har jag haft tid att surfa... en hel del. Har förutom att drömma inredning även hunnit internetshoppa lite. Fick återbäringen från H&M så klickade hem dessa guldsneakers, alltså hur fina?! 

Inspiration Vardagsrum

28 Feb, 2017 - 14:25 ♡ Hem & inredning, Vardag
Vi håller på att renovera garaget just nu, tanken är att det ska bli vardagsrum och sedan ska vi dela upp nuvarande vardagsrummet till två sovrum. Det blir det billigaste alternativet och även om det är KAOS nu (är ju trots allt ett garage) så tror jag att det kommer bli magiskt sen när det är färdigt. Mycket fönster med fantastisk utsikt. 
Bordet ovan ↑ älskar jag precis lika mycket som när jag köpte det så det är givet att det ska följa med. Fönster har vi redan och i övrigt är det (tydligen) bara gipsskivor, färg och golv som behövs. Och pynt förstås, haha :) Är sugen på detta golv från IKEA men vill gärna se hur det ser ut i verkligheten innan vi bestämmer oss. 
 
Kan inte riktigt förstå att om två månader kommer vi att bo tillsammans. Få sova tillsammans varje kväll och slippa sakna varandra så fruktansvärt mycket. Längtar så himla mycket. Och framför allt till sommaren då vi kan sitta ute på verandan och bara njuta med ett glas vin. 

Hur jag känner över att flytta... igen

23 Feb, 2017 - 13:00 ♡ Kärlek, Tankar, Vardag
Vi kom inför ett dilemma, han ↑ och jag. Givetvis har vi pratat om att flytta ihop, vi har ju trots allt hängt ihop i snart ett år. Han bor i Älvsbyn, jag bor i Piteå - 5 mil mellan. Tillräckligt långt för att inte kunna "svänga förbi" till varandra men kort nog för att kunna pendla. 
 
Jag har alltid sagt att jag vill bo där, han bor så otrooooligt vackert. Men när huset blev sålt blev det så himla verkligt och jag fick kalla fötter. Flytta. Igen? Nä... 
 
Så jag låg ungefär en hel dag i sängen och grinade. För honom var alternativen att jag flyttar dit eller vi fortsätter som vi gör. För mej var alternativen att jag flyttar dit eller vi gör slut. För aldrig någonsin att jag vill fortsätta leva som vi gjort under det här året. Kört fram och tillbaka till varandra, levt huller om buller med alla barn och veckorna vi är ifrån varandra har ju varit riktigt jobbiga. Jag vill ju ha någon att dela vardagen med och det finns ingen annan än honom som jag vill göra det med. Så beslutet var ju egentligen rätt enkelt, för ibland hittar man bara sin själsfrände och vi kompletterar varandra så sjukt bra! 
 
Nu när beslutet är taget känns det så grymt bra! Snart får vi sova tillsammans varje kväll. Men det som är extremt jobbigt i den här situationen är ju att måsta flytta på barnen... igen. Men vill tro att det kommer bli bra ändå, Milo skulle ju i vilket fall som helst ha bytt då han börjar skolan till hösten (vad hände där?) så det är ju nu eller aldrig. Och det kommer bli bra, har aldrig någonsin haft en så bra magkänsla som jag har nu. 
 
Så 1a Maj blir vi sambos, jag och han med världens vackraste ögon ♥ 

Inspiration Allrum

21 Feb, 2017 - 17:40 ♡ Hem & inredning, Vardag
Det är en ny situation att flytta ihop med någon som redan har barn. Är redo för kaos! 
Hans barn kommer att vara här varannan vecka och mina barn kommer alltid att bo här med undantag för varannan helg då dom kommer vara hos sin pappa. Har funderat fram och tillbaka hur vi ska göra med mina minstningar som vaknar vid 5-tiden jämfört med hans som gärna sover lite längre, och framför allt på helgerna. Och nattningarna... suck. Oftast tar det ett bra tag att natta mina småttingar. 

Var ska vi vistas. I kaoset där alla vill se olika saker, eller någon spelar padda och ljudet är för högt. Ibland kanske det är skönt att få komma ifrån litegrann bara. Så tänkte att man kanske kan styra ihop ett litet allrum på övervåningen. Är ett ganska litet utrymme och det får inte kosta speciellt mycket, men detta ovan kan vara ett enkelt alternativ. En soffa ryms inte men en större schäslong där det helst ska rymmas två barn. Och tv får vi ju två av nu när jag flyttar in.
 
Men det är ju såklart inte prio ett! Först måste vi fixa två rum till så att alla 4 barn ryms. Och resten får vi ta eftersom. Hur som helst kul att bara sitta och fundera och spekulera på hur man skulle kunna göra. Kanske har tur och hittar en billig schäslong på någon köp och sälj-sida :)  

Iskallt och vårkänslor

21 Feb, 2017 - 06:57 ♡ Shopping, Vardag
Vilket bakslag att gå från plusgrader och dropp från taken till -23,1 °C. Är hemma med sjuka barn idag, var tvungen att hämta Milo igår på förskolan med misstänkt magsjuka då han var lite dålig i magen men han verkar pigg och äter bra så det var nog bara falskt larm (peppar peppar). Å andra sidan en chans att få mysa lite extra med honom. Så vi hänger i Älvsbyn och planerna att vara ute känns lite avlägsna just nu.
Har i alla fall morgonshoppat lite, klickade hem denna hink ↑ från Nicolas Vahé. Flyttar ju (igen) den 1 Maj så känns det kul med lite nytt att packa upp då. 
Vårkänslorna förra veckan fick mej dessutom att längta till vår och vinkvällar med tapas. Så denna tapasbräda ↑ fick också hamna i varukorgen. 
 
Fick dessutom H&M's återbäring i brevlådan så kanske blir lite shopping från H&M Home också om jag ska vara hemma hela dagen! Men ska stoppa i motorvärmaren nu och hoppas på att bilen startar senare så vi kan åka och handla, hade kanske tänkt baka lite med barnen. Behöver dessutom kompensera att Chrille jobbar så mycket så han inte magrar bort :P 

Huset sålt!

10 Feb, 2017 - 13:32 ♡ Huset, Vardag
Kontrakten är skrivna och huset är sålt! 1a Maj är detta ett minne blott, tack och lov för det. Vilken ångest det gett oss. Visserligen synd att inte Markus kan bo kvar men trots allt - en sten som lättat!
 
Nu gäller det att lösa bostadsfrågorna - mitt bästa förslag är att Markus tar min lägenhet så att jag kan få prova på pendlarlivet i Älvsbyn. Gäller bara att försöka få Markus lika övertygad. 

Nu händer det grejer

09 Feb, 2017 - 07:28 ♡ Kärlek, Tankar, Vardag
För 11 månader sen träffade jag han som jag vill dela mitt liv med. Lika lång tid har vi haft distansförhållande då han bor 5 mil härifrån. Det är ingen lång sträcka men likväl blir det ett problem när vi båda har barn och jag dessutom har dom mer än varannan vecka. Så det har blivit mycket pendlande, mycket packande och vi har dragit allt mellan oss. På barnhelgerna har vi varit hos honom och tryckt ihop oss med 4 barn och barnfria veckor har vi turats om att köra, även om jag varit där betydligt mer då jag trivs så bra där :) 
 
Har länge pratat om att flytta ihop men problemen har ju varit många. Inte nog med att jag äger ett hus (dock så har det ju varit ett stort problem) men det är mycket som ska övervägas. Vill jag att barnen byter skola? Vill jag ens bo i Älvsbyn? Orkar jag pendla varje dag? Hur ser Markus på det här? Kommer jag ha hemlängtan? 

Men så är husförsäljningen på gång helt plötsligt och det blev så verkligt. Förra veckan fick jag kalla fötter och kom på att jag inte vill bo i Älvsbyn trots att jag alltid kunnat tänka mej det. Den dippen varade dock inte så länge, har ju hittat HAN i mitt liv så varför tveka liksom! 
 
Så nu är det förhoppningsvis på gång. Slutbesiktning på huset imorgon och jag är såååå nervös!!