En väldigt speciell plats

31 Jul, 2017 - 18:29 ♡ Tankar, Vardag
Den här platsen har en speciell plats i mitt hjärta. 
Här spenderade vi mycket tid som små – hela familjen plus farmor och farfar i stugan bredvid. Mina barndomsvänner hade även stugan ovanför, så kan lova att det finns väldigt mycket minnen.  
 
Nu har stugan blivit vår och jag hoppas att våra barn kommer få mycket minnen här också! Jag är evigt tacksam över att ha hittat en kille som älskar detta lika mycket som jag. Sedan han kom in i mitt liv har det fått en helt annan mening. Äntligen har jag det där som jag saknat – en familj
 
Med barnens pappa var vi aldrig en familj. Han jobbade konstant och jag har i princip uppfostrat barnen själv och känt mig ensam jämt. Aldrig känt den där familjekänslan, när man delar både glädje och kaos tillsammans. Och sen den där tomheten som kom i början av skilsmässan då man var helt själv varannan vecka. Nu har jag ensam vårdnad, jag har barnen jämt (förutom lör-sön varannan helg) och jag har aldrig varit lyckligare. 
 
Men att komma hit har långt ifrån varit en dans på rosor. Har bland annat blivit kallad slyna inför barnen och att bara nämna det kanske ger en förståelse för hur mycket jag fått ta emot. Många sömnlösa nätter, mycket tårar och mycket tankar. Har varit stark när det behövts och svag när jag kunnat. 
 
Nu svävade det här inlägget iväg men jag tänker inte skämmas för mitt liv längre. Jag har aldrig slutat blogga, har bloggat privat bara för att skrivandet ger mig möjlighet att uttrycka det som inte sägs med ord. 
 
Tror inte det är någon kvar som läser här, men om det mot all förmodan är det kan ni ju skriva något ord så jag vet att ni är kvar. 

Things

14 Jul, 2017 - 22:18 ♡ Kärlek, Vardag
Better things do fall together. 
 
Som jag sa till mina vänner förra helgen när de frågade om allt känns bra nu. Normalt sett svarar man positivt trots att man inte menar det, men den här gången menade jag rakt ifrån hjärtat. Det känns så bra och livet är nästan för bra för att jag ska tro på att det är sant. Men som mina vänner sa till mig att "livet ska faktiskt vara så ibland, passa på att njuta". Och det gör jag. 
 
Ni ska inte tro att mitt liv är perfekt för det. Jag menar, vi lever ju i en stor familj med 4 barn. Det är bråk. Det är gnäll. Det är tjat. Det är inte en enda måltid som går helt smoooooth. Det är kaos helt enkelt. Och ganska ofta går det en på nerverna. Men jag tror att utan det här kaoset hade inte vi varit vi. Jag ska berätta mer om det en annan gång, nu ska jag bara njuta av tystnaden en stund innan det är dags att göra en tidig kväll.